All about Aviation

Συνέντευξη με τον κ. Στ. Φανουράκη, διευθύνοντα του FAS Group

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέντευξη με τον κ. Στ. Φανουράκη, διευθύνοντα του FAS Group
Νοέμβριος 09
13:20 2015

To FANOURAKIS AVIATION SERVICES (FAS) Group, με έδρα την Ρόδο, έχει οικοδομήσει ένα ισχυρό όνομα στον χώρο της Ελληνικής πολιτικής αεροπορίας από το 1994. Οι υπηρεσίες της εταιρείας καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα – από τις αερομεταφορές και την εκπαίδευση Ιπταμένων Χειριστών μέχρι τον αεροπορικό τουρισμό, την συντήρηση αεροσκαφών και τηην αεροδιακομιδή ασθενών.  Ο Στυλιανός Φανουράκης είναι ο διευθύνων την εταιρεία και ο Υπόλογος Διευθυντής της.

Ο ρόλος του ήταν νευραλγικός ήδη από την ίδρυση του FAS Group, πριν από 20 χρόνια και πλέον. Πριν από την ίδρυση του FAS Group, ο ο κ. Φανουράκης υπηρετούσε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σε διάφορες θέσεις: μηχανικός αεροσκαφών, εκπαιδευτής, υπεύθυνος ασφαλείας στον αέρα και στο έδαφος και διευθυντής ποιοτικού ελέγχου. Ως μηχανικός εργάσθηκε, επίσης, και σε ιδιωτικές εταιρείας, όπως η Air Greece, η Aegean Airlines και η Helitalia.

Παρά τις βεβαρημένο του ωράριο, ο κ. Φανουράκης εξοικονόμησε το περασμένο Καλοκαίρι λίγο χρόνο, προκειμένου να μιλήσει στο ALL ABOUT AVIATION.GR για την σπουδαιότητα των Ελληνικών Αεροπορικών Σχολών για την Ελληνική Οικονομία, καθώς για το τι κάνει επιτυχημένη μιαν Αεροπορική Σχολή.

All About Aviation.gr: Τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα ιδεώδη χώρα για μιαν Αεροπορική Σχολή; 

Ο καιρός στην Ελλάδα είναι τέλειος για αεροπορική εκπαίδευση. Εννοώ ότι έχουμε 11 μήνες κάθε χρόνο για να παρέχουμε διαρκή εκπαίδευση πτήσης κι αυτό μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το πιο παραγωγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενός σουδαστή σε πτήσεις.

Η Ρόδος είναι η δική μας έδρα και αποτελεί εκπληκτική βάση δραστηριοτήτων. Είναι ένα πανέμορφο νησί και ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς διακοπών, με θαυμάσιες υποδομές για τις ανάγκες οποιουδήποτε ταξιδιώτη. Στο περιθώριο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, ο σπουδαστής μπορεί να πάει στην παραλία, να επισκεφθεί έναν αρχαιολογικό χώρο, να επιδοθεί σε θαλάσσια σπορ, να κάνει νυχτερινή ζωή και, γενικά, να απολαύσει όλη την μαγεία, που προσφέρει η Ρόδος.

 

All About Aviation.gr: Από ποιες χώρες προέρχονται κυρίως οι σπουδαστές σας; 

Εδώ και 10 χρόνια παρέχουμε εκπαίδευση σε όσους θέλουν να αποκτήσουν Άδεια Επαγγελματία Πιλότου, Airline Transport Pilot License (ATPL), ή Ερασιτεχνική,  Private Pilot’s License (PPL).  Στην διάρκεια της δεκαετίας αυτής είχαμε πάνω από 500 μετατροπές Πτυχίων και σπουδαστές όχι μόνον από την Ελλάδα ή την Ευρώπη, αλλά και από άλλες χώρες, όπως από την Μογγολία, το Κατάρ, την Τυνησία, την Λιβύη, την Αίγυπτο, την Αίγυπτο ή την Μαλαισία.

All About Aviation.gr:  Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε με τους αλλοδαπούς σπουδαστές; Η έκδοση βίζας, π.χ., πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι; 

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μερικές φορές είναι οι διατυπώσεις και η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσει ένας μη Ευρωπαίος σπουδαστής προκειμένου να γίνει αποδεκτός για εκπαίδευση σε μια Ευρωπαϊκή χώρα.  Με την πάροδο των ετών, έχουμε αναπτύξει ένα δικό μας σύστημα κανόνων, ώστε να ξεχωρίζουμε τις γνήσιες αιτήσεις για εκπαίδευση, που λαμβάνουμε, από τις ψευδείς. Επίσης έχουμε διαμορφώσει ισχυρές και σύνθετες συνθήκες συνεργασίας με τις Πρεσβείες σε όλον τον κόσμο.

All About Aviation.gr: Κατά την γνώμη σας τι είναι αυτό που κάνει μια Αεροπορική Σχολή ιδανική;

Η Σχολή μας βασίζεται πάνω στο ίδιο σύστημα αξιών, που περιμένουμε να διέπει και τον κάθε αεροπόρο. Γι’ αυτό και πέρα από την εξαιρετική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πτήσης, που προσφέρουμε, προσπαθούμε να ενσταλάξουμε στους σπουδαστές μας και έναν τρόπο σκέψης, που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές απαιτήσεις της αεροπορικής αγοράς.

Μερικές από τις πρωταρχικές μας αρχές και αξίες είναι:

  • Αφοσίωση
  • Διαρκής βελτίωση και έρευνα
  • Ασφάλεια (Safety)
  • Καινοτομίες
  • Ομαδική δουλειά
  • Ικανότητα λήψης αποφάσεων

All About Aviation.gr:  Τι στόχους έχει θέσει η FAS Rhodes Pilots Academy για την επόμενη πενταετία;  

Το όραμά μας είναι να γίνει η FAS Rhodos Pilots Academy μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες Αεροπορικές Σχολές στον κόσμο. Ταυτόχρονα, τονίζουμε τόσο την ιστορία όσο και την ομορφιά της περιοχής μας. Η Ρόδος αξίζει πραγματικά τον τίτλο τοτ Μαϊάμι της Ευρώπης.

All About Aviation.gr:  Θεωρείτε ότι η παροχή αεροπορικής εκπαίδευσης μπορεί να βοηθήσει την Ελληνική Οικονομία και πώς; Μήπως η Ελλάδα μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο στον τομέα αυτό;  

Πάντα το πίστευα αυτό και γι’ αυτό και συμπεριέλαβα την αεροπορική εκπαίδευση στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Σκοπός μας είναι να παράσχουμε αεροπορική εκπαίδευση ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα  ποιότητας, με λογικά δίδακτρα, ενώ, παράλληλα, προσαρμοζόμαστε και στις αλλαγές του αεροπορικού κλάδου της Οικονομίας. Στους πελάτες μας προσφέρουμε μακροπρόθεσμες λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας και, ταυτόχρονα, συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και στην ασφάλεια της αεροπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

SHARE

Σχετικά άρθρα

Like us on Facebook!