All about Aviation

Οι 5 κορυφαίες αεροπορικές Εκθέσεις στην Ευρώπη

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι 5 κορυφαίες αεροπορικές Εκθέσεις στην Ευρώπη
Νοεμβρίου 05
17:52 2015

ATHENS FLYING WEEK

Όποτε μιλάμε για αεροπορικές Εκθέσεις στην Ευρώπη, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουμε στις κορυφαίες διοργανώσεις και την Ελληνική – δηλαδή την Athens Flying Week (AFW), που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην Αθήνα και συγκεντρώνει χιλιάδες ενθουσιώδεις φίλους της Αεροπορίας στο Τατόι. Η AFW του 2015 ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 12/13 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και έντονες αναμνήσεις μέχρι την επόμενη χρονιά. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι, αν και βρίσκεται μόλις στον τέταρτο χρόνο της, η ΑFW συγκαταλέγεται ήδη στις κορυφαίες εκδηλώσεις του χώρου, συστήνοντας τον κόσμο της αεροπορίας στο Ελληνικό κοινό και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου ανοίγει ειδικά τις πύλες του για το κοινό της AFW κάθε χρόνο, καθώς και ότι στο πλαίσιο της AFW οργανώνεται πλέον και ένα ετήσιο συνέδριο, στο οποίο συναντώνται και ανταλλάσσουν απόψεις επαγγελματίες αεροπόροι και επιχειρηματίες του Κλάδου.

phoca_thumb_l_friday (24)

Η Aεροπορική Έκθεση του Παρισιού – PARIS AIR SHOW

H αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, που είναι γνωστή και με την ονομασία Αεροπορική Έκθεση του Le Bourget, είναι η παλαιότερη αντίστοιχη διοργάνωση στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1909 και πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο των μονών ετών στο αεροδρόμιο Le Bourget, στα βόρεια του Παρισιού. Η συγκεκριμένη ανά διετία εβδομαδιαία διοργάνωση  είναι πασίγνωστη για τα εντυπωσιακά εκθέματα των παγκόσμιαςε κλάσεως αεροδιαστημικών εταιρειών, όπως είναι η BOEING και η AIRBUS. Στο πλαίσιο της Έκθεσης του Ιουνίου 2015 πέταξαν περισσότερα από 120 πολιτικά και πολεμικά αεροσκάφη, προς τέρψη 300.000 θεατών και επαγγελματιών του Κλάδου, που παρευρέθηκαν.

F_be3cc406daa86ea87af12325845cb2ce55965330b239f

Αεροπορικό Φεστιβάλ Bournemouth – Bournemouth Air Festival

bournemouth-air-festival-photo-06-402x226Το Bournemouth Air Festival διοργανώνεται στο Dorset της Αγγλίας και αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια αεροπορική Έκθεση στην Ευρώπη με δωρεάν είσοδο. Είναι πασίγνωστη για το γεγονός ότι συνδυάζει δύο σπουδαίους παράγοντες ψυχαγωγίας: αεροπορία και παραλία.  1.000.000 επισκέπτες περνάνε από την τετραήμερη αεροπορική Έκθεση του Bournemouth, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ακόμα και πτήσεις με αερόστατα.  Ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο είναι διάσημη η βραβευμένη αυτή διοργάνωση, είναι τα τζετ που πετάνε με θεαματικό τρόπο πάνω από τα πλήθη των επισκεπτών, καθώς και οι ομάδες αεροπορικών επιδείξεων.

Οι ημερομηνίες του Bournemouth Air Festival για το 2016 είναι 18-21 Αυγούστου.

Αεροπορική Έκθεση Βερολίνου – BERLIN AIR SHOW

Επίσης γνωστή με την ονομασία Internationale Luft und Raumfahrtausstellung (ILA), η Αεροπορική Έκθεση του Βερολίνου διεκδικεί μαζί με την Έκθεση του Παρισιού τον τίτλο της παλαιότερης στον κόσμο, αφού κι αυτή ξεκίνησε το 1909. Στο μεταξύ, εξελίχθηκε σε  τεράστια εμπορική Έκθεση αεροπορίας και αεροδιαστημικής, που συνδυάζει τα σπουδαιότερα εκθέματα της αεροδιαστημικής και της αμυντικής βιομηχανίας με εκπληκτικές δημόσιες αεροπορικές επιδείξεις.  Στους κυριότερους τομείς της Έκθεσης συνήθως συμπεριλαμβάνονται οι Δημόσιες Αερομεταφορές, η διαστημική τεχνολογία, η πολεμική αεροπορία τα ελικόπτερα, καθώς και τα μη επανδρωμένα πολιτικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη. Η Έκθεση πραγματοποιείται στο ExpoCenter του αεροδρομίου του Βερολίνου.

Οι ημερομηνίες του Berlin Air Show για το 2016 είναι 1-4 Ιουνίου.

view525

Διεθνής Αεροπορική Έκθεση του Farnborough – Farnborough International Air Show 

H εβδομαδιαίας διάρκειας Έκθεση του Farnborough πραγματοποιείται στο Hampshire κάθε Ιούλιο των ζυγών ετών και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα για την αεροδιαστημική και την άμυνα. Περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την δημόσια Αεροπορική Έκθεση του 2014, όπου εκτίθενται πάντα μερικά από τα πιο πρόσφατα αεροπλάνα και επιτεύγματα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση του 2014, όπου συμμετείχαν τόσο η BOEING όσο και ο όμιλος AIRBUS, γίγαντες αυτοί της αεροπορικής βιομηχανίας έκαναν την επίδειξη των τελευταίων του μοντέλων, του  BOEING 787 DREAMLINER και του AIRBUS A350.

Για το 2016, οι ημερομηνίες της εμπορικής Έκθεσης είναι 11-15 Ιουλίου και της δημόσιας Έκθεσης  16-17 Ιουλίου.

The Farnborough International Airshow 2014  Farnborough Air show- 2014. Photo By Phil Weymouth- Streetlight. Bahrain. philweymouth@me.com

MAKS, Ρωσία

Το MAKS είναι μια Διεθνής Αεροπορική Έκθεση, που πραγματοποιείται κοντά στην Μόσχα. Ξεκίνησε το 1992 και από τότε έχει εξελιχθεί σε σπουδαίο γεγονός για τον Ρωσικό επιχειρηματικό κόσμο, δεδομένου ότι η Ρωσία εξακολουθεί να στηρίζει και να προβάλει στην εσωτερική και στην παγκόσμια αεροπορική αγορά τα ρωσικής κατασκευής επιβατικά και φορτηγά αεροσκάφη. Η αεροδιαστημική αυτή Έκθεση πραγματοποιείται συνήθως κάθε δύο χρόνια, τον Αύγουστο, στο αεροδρόμιο Zhukovsky. Η τελευταία Έκθεση MAKS (25-30 Αυγούστου 2015) προσείλκυσε 400.000 επισκέπτες. Η επόμενη προγραμματίζεται για το 2017.

2499

Σχετικά άρθρα

Like us on Facebook!

Privacy Preference Center

Google Analytics

To measure traffic on our site.

_ga

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?